De prachtige spirituele missie van honden in ons leven

 

De hond is altijd de beste vriend van de mens geweest. Maar niet iedereen weet dat deze viervoetige vrienden ook een belangrijke beschermende rol spelen voor degenen die voor hen zorgen, een soort speciale missie.

 

Het zijn in feite emotieve therapeuten: als ze zien dat we ons verdrietig voelen, staan ze meteen klaar om ons gezicht te likken en ons in een goed humeur te brengen.

 

Hun eenvoudige beweging genereert vibraties, die de omgeving harmoniseren en signalen van liefde uitzenden.

 

Hun missie kan individueel of collectief zijn. Velen van hen doen een bepaalde taak of kunnen invloed hebben op een hele groep mensen en/of families. Hun vaardigheden worden bijvoorbeeld gebruikt in groepstherapieën om het moreel van patiënten te verhogen, vooral bij kinderen die een moeilijke tijd doormaken. Pet therapy wordt in veel ziekenhuizen voor dit doel beoefend. Eenvoudigweg het bewegen van de staart kan een onbekende doen glimlachen en dit helpt om zijn vibraties te verhogen, een zeer belangrijke factor voor herstel of stabiliteit van een patiënt.

 

De missie van de engelen met de staart, kan soms heel speciaal zijn, vooral in gevallen waar de band van liefde zo sterk wordt dat, wanneer ze voelen dat de dood van hun baasje naderbij is, sommigen zelfs in staat zijn om te sterven om een einde te maken aan hun missie. Omdat ze nu geen betekenis meer hebben in het leven.

 

Onze viervoetige vrienden zijn beschermers van energie: ze zullen van ons en van onze ruimtes de trillingen absorberen die niet in evenwicht zijn; vervolgens worden ze gezuiverd met behulp van water, planten en andere natuurlijke elementen. Om hen te helpen deze energieën op te ruimen, moeten we ze gewoon veel fysieke genegenheid geven.

 

Een ander fundamenteel aspect is hun gevoeligheid, omdat ze zijn verbonden met zeer hoge trillingen, waardoor ze meer kunnen waarnemen en observeren dan we ons kunnen voorstellen. Ze hebben een indrukwekkende gehoorgevoeligheid, alsook de geur of het zicht, waardoor ze andere dimensies of niveaus van bewustzijn kunnen zien die we nauwelijks waarnemen.

 

Honden zijn meesters in onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn trouw, ze vergeten nooit om ons te begroeten of kwispelen met hun staart als ze ons weer zien. Als tegenprestatie vragen deze viervoetige engelen maar één ding: liefde - en wat lekker eten en water.